ångest

Jag vet att skolan är det jag bör göra & att det är det jag bör göra för att få ett bättre liv & ta mitt liv till nästa "nivå", dessutom så älskar jag att gå i skolan & att få lära mig.
Men det nya schemat jag fått nu för de nya kurserna känns inte bra. Förr kunde jag välja att studera på kvällar & helger så jag kunde vara med barnen ganska mycket varje dag, vilket jag tycker känns viktigt efter allt vi gått igenom plus att de är så små & jag vill inte vara ifrån de så länge ännu. Men nu ska jag lämna de redan vid 7 på morgonen & sedan inte hämta från 17, visst det är min senaste dag. En dag i veckan så lämnar jag vid 9 & hämtar 15, men ändå. Jag tycker inte detta känns bra & jag vill inte ha det såhär. Jag hinner ju bara ta bussen hem, hämta barnen på dagis, hem & göra mat (värma) mat, sedan är det ju dax för borsta tänderna, pyjamas & god natt saga/sång stund. Hur ska jag hinna vara med mina barn?! Helgerna räcker inte till, det är för få timmar. Jag vet inte alls hur jag ska göra nu, men detta känns inte okey. Det ska jag försöka prata med lärarna om & se om jag kan iaf studera någon kurs lite distans så jag kanske kan hämta barnen vid 15 eller iaf lämna de senare...
Åh, jag har sån ångest över detta. Jag vet också att det är flera föräldrar som arbetar & kanske alltid har sådana här tider till sina barn, men för mig med all vår bakgrund så finner jag inte att detta känns bra, att det är hållbart & för barnens bästa. 
Men en utbildning, som förhoppningsvis resulterar i bra jobb om många år kommer ju vara gynnsamt för barnen & mig.
Jag vet inte alls hur jag ska göra & dessa tankarna har jag haft sedan igår så finns väl inte mycket mer att göra än att försöka släppa det just nu & sedan prata med lärarna. Får hoppas på att det går att fixa.
1 Jasmin:

skriven

Hjärtat <3.
Pojkarna mår bra av rutiner o kompisar o jag kan lova dig att förskolan är super bra för dom. Oroa dig inte dom kommer att klara detta fint. Min Annika älskade försklan o tyckte det var jobbigt att vara hemma på helgerna. Allt kommer att bli bra för er alla.
Kramar <3

Svar: Tack så mycket. Jag hoppas det blir bra för mina pojkar med & att det ser en rolig plats att vara på. :) <3
malin

2 Lena:

skriven

Förstår omställningen, från att vara med dem dygnet runt till detta. Men jag håller med de Sanna skriver på fb. Du gör det bästa för barnen.
Kram på er!

Svar: Tack så mycket Lena, jag uppskattar du tar dig tid att läsa & kommentera. Det är kanske egentligen det jag har svårt för, just denna svåra omställning som jag tror nog det är jag som tar värst. Milo har gått på dagis ett tag nu & han trivs där. Malek har ganska nyligen börjat men verkar som det börjar gå bättre nu & han trivs där med. Så får nog ha de i åtanke & som fokus att de trivs där & jag gör detta för min skull men även barnens skull.Tack så mycket Lena.
KRAM! <3
malin

Kommentera här: