Nu känner jag mig duktig :)

Nu har jag gjort färdigt ännu en studieenhet av Hälsopedagogik. Det har blivit väldigt lite pluggande nu när det varit jul & min familj varit här & dess innan det så var jag sjuk. Men nu har jag inte många dagar på mig innan kursen är slut & allt ska vara färdigt så nu är det dags att ta tag i allt med skolan & plugga så fort jag finner tillfället! Men jag måste säga att det känns så bra att vara färdigt med denna studieenhet & att jag dessutom känner att jag har gjort så gott jag kan & det känns som det förvånadsvärt kan räcka en bra bit! Det är så härligt att jag börjar återfå mitt självförtroende, även om det bara gäller i skolan men det är en bra början. & genom jag har börjat skolan & jag kämpar så kommer detta ta mig någonstans, kanske inte hela vägen fram denna gången men nu har jag kämparglöden & jag vill fixa detta!
Viljan kan ta mig långt i livet.
Nu är det nog dessvärre dags att ta något litet att äta, tvätta av allt kladd i ansiktet, varva ner framför tv:n & sedan gå & lägga sig. Det är en ny dag imorgon som jag ska orka med & jag tror nog att det kan bli en bra dag imorgon!

Materiella ting.

Jag har inte varit den som velat ha så många olika saker, överdrivet kläder eller andra materiella ting.
Men jag tycker de två senaste dagarna har mer eller mindre bestått av materiella ting & jag vet ej om det är en bra eller dålig sak, men jag älskar det.
Jag väljer att se det som okey, som att jag unnat mig & det är okey för det är inget jag gör vardagligt på det viset & sen så var det ju ändå nödvändiga saker.
Men jag har alltid varit hon som köpt saker begagnat, alltid känns de som för jag aldrig haft ett annat alternativ för hur jag levt. Men nu, nu helt plötsligt så har jag en bra ekonomi, jag kan spara & sedan göra sådana här stora inköp. Jag är inte längre tvingad att köpa de begagnat, utan jag har valmöjlighheten & det är just det jag gillar. Jag kan göra mina egna val & jag har val att ta, även i detta.

En sån enkelt sak som sängen till min son, innan har jag inte kunnat köpa en helt ny säng i en affär, utan jag hade varit tvingad att köpa den begagnad för att få det att gå ihop. Men det behöver jag inte längre. 
Jag köpte en sådan fin säng till min son & han älskar den, jag köpte as snygga stolar till köket & det är sådana stolar jag velat ha sen jag var typ 17 år. Kanske lite konstigt, men det känns stort att jag har de stolarna, även om de bara är materiella ting & jag hade aldrig bytat ut de mot den kärlek vi har i hemmet, men ändå. Det är skönt att få kunna ta del av de båda världarna. Att kunna ge & kunna ta så att säga.

Jag vet inte hur jag ska förklara det & för vissa som inte haft de dåligt kan kanske inte ens förstå mig, men jag förstår mig & det känns så otroligt bra att kunna fylla vårt hem med fina saker, saker jag vill vi ska ha i vårt hem inte bara vad som är billigast på blocket. 
Jag håller på att skapa ett riktigt hem till min familj. 

Hälsopedagogik

Just nu har jag sitter & försökt plugga hälsopedagogik i ca 2 timmar, jag har kommit knappt halva studieenheten igenom. MEN, det är något jag gillar att göra. Jag trodde då aldrig att jag skulle gilla skolan, det hade jag inte en tanke på. Men det gör jag, jag gillar hälsopedagogiken lika mycket som jag gillade samhällsekonomi kursen. Det är roligt att lära sig, & jag gillar hur jag känner att jag blir förändrar som människa ju mer kunskap jag får.
Ju mer kunskap jag får om allt så vill jag ju ha användning för det, samt är det så häftigt att läsa som vuxen nu.
Jag tänker på ett annat sätt, jag tänker som en mamma & det gillar jag.
Jag gillar hur jag känner jag blir förändrad som människa, jag känner hur jag blir en bättre människa & genom det kan jag vara en bättre mamma till mina barn med mer förståelse för livets olika skeden.

Dock är jag inte frisk ännu så det är jobbigt att plugga, här sitter jag i soffan med en filt & känner mig varm & svettig, men om jag tar av den så känns det som flera minus & jag börjar skaka.
Men, lika väl så tycker jag att jag är förbaskat duktig som försöker plugga ändå & att jag gör mitt absolut bästa. På ca 4 uppgifter har jag skrivit ca 2 sidor, på datan & väldigt liten text!

Just nu mår jag så bra fast jag är sjuk, jag blir en bättre människa med hjälp av att plugga & jag kan inte annat än att gilla detta!